Ostali sportovi

Đoković poslao Nadala u penziju, pobijedio ga za kraj! Morao je da bude on, nije mu dao ni utješni set

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković pobijedio Rafaela Nadala na turniru "Slem šest kraljeva" u Rijadu. Bio je to posljednji Špančev meč u singlu u karijeri! Srbin osvojio treće mjesto na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala u Rijadu 6:2, 7:6, u njihovom posljednjem međusobnom meču u karijeri. Španac je u svom posljednjem nastupu na singl-turniru izgubio od Srbina 32. put u karijeri, na egzibicionom turniru sa ogromnim nagradnim fondom od šest miliona evra.

U meču za treće mjesto, Novak je sa dva "brejka" praktično rutinski osvojio prvi set, ali je u drugom viđena drama kakvu mnogi nisu očekivali. Novak je pri vođstvu 5:4 imao dva brejka i meč-loptu, ali je Španac doslovno posljednjim atomom snage izjednačio, poveo 6:5 i odveo meč u dramatičan kraj.

I u taj-brejku je Španac poveo 1:0, ali je Novak najprije preuzeo inicijativu, a potom i punu kontrolu. Pri rezultatu 3:3 u taj-brejku je dodao gas, poveo 6:5 i trijumfovao rezultatom 7:5, za kraj njihove međusobne istorije, koja je pisala i istoriju ovog sporta.