Ostali sportovi

Ivana Španović: Na OI u Tokiju zenit moje karijere, napad na zlato

Autor Tanjug

Najbolja srpska atletičarka poručuje da je već počela pripreme za Olimpijske igre naredne godine

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da će Olimpijske igre u Tokiju da budu zenit njene karijere i da će učiniti sve da bude spremna za napad na zlatnu medalju.

Španovićeva, koja je zbog povrede propustila Svjetsko prvenstvo u Dohi, ističe da je trenutno potpuno zdrava i da su pripreme za Tokio već počele.

"Povreda je prošla, a prije svega sam se odmorila. Već treću nedjelju treniram, nemam nikakav bol i vrlo sam optimistična i srećna što sam nazad na stazi. Pripreme za Tokio su počele, odbrojavali smo 365 dana do kvalifikacija u skoku u dalj, mi smo apsolutno i jedino na to fokusirani, u principu to bi trebalo možda da bude zenit moje karijere i svega onog što sam radila prethodnih 20 godina", rekla je Španovićeva Tanjugu.

Ona je dodala da je srećna zbog svega što dolazi i da je najbitnije da sačuva zdravlje.

"Svako u timu zna svoj dio posla, svi imamo isti cilj apsolutno i uradićemo sve što treba da se ja na tom takmičenju pojavim maksimalno spremna. Motivacije nikad ne manjka, tako da se radujem".

Do Igara u Tokiju ostalo je još skoro devet mjeseci, a Španovićeva će do tada braniti jednu zlatnu medalju.

"Imaćemo dvoransko Svjetsko prvenstvo u Kini, u martu, branim titulu, poslije toga još nekoliko mitinga Dijamantske lige i onda ono glavno - Olimpijske igre", poručila je 29-godišnja srpska atletičarka.

Njoj će Igre u Tokiju biti četvrte u karijeri, a na prethodnim u Riju, 2016. godine, osvojila je bronzanu medalju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.