Ostali sportovi

Zbog čega je Nadal odustao? "Jutros sam osjetio jak bol..."

Autor mondo.rs

Španac je imao veliku želju, ali ne i objektivne šanse da zaigra. Evo zbog čega se povukao iz Pariza.

Poslije pobjede Novaka Đokovića u polufinalu Pariza, mnogi su se ponadali da će se u "Bersiju" u nedjelju sresti aktuelni i budući "Broj jedan".

Međutim, to se neće dogoditi, jer je Rafael Nadal zbog povrede morao da odustane i da se povuče dva dana prije nego što će se vratiti na čelo ATP liste.

S obzirom na to da Nadal nije ni počeo duel protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, Nadal je nedugo poslije zvaničnog odustajanja održao konferenciju za novinare i na njoj objasnio svoje trenutno stanje. 

"Događa se to nekad. Sve ide u pravom smjeru. Čak je i ruka bila u boljem stanju nakon što sam došao ovdje sa određenim sumnjama".

"Jutros sam dobro trenirao, dok u jednom od posljednjih servisa na zagrijavanju nisam osjetio nešto u abdomenu. Otišao sam kod doktora, pregledao me je i rekao da ću morati da sačekam sat da uradim drugi test. Poslije toga vidjeli smo nešto na slici, vjerovatno malo istegnuće".

Iako Španac nije odmah htio da odustane, bio je prinuđen na to.

"Pokušao sam poslije toga da se vratim na teren, da treniram i da vidim kako mi 'ide' servis, ali sam i dalje osjećao bol. Teško mi je bilo da nastupim iz nekoliko razloga. Prvi razlog je to što mi bol ne dozvoljava da serviram. Drugo je što kada postoji istegnuće u mišiću to zahijteva dodatni napor pri svakom servisu i velika je šansa da se taj bol pogorša. Prošao sam već kroz to i poslušao sam sada savjet doktora da ne igram. Moram da prihvatim ovu odluku. To je sve", dodao je Nadal.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.