Ostali sportovi

Boracu u nedjelju gostuje Slaviji: ''Biće nezgodno, teren je kraći"

Autori mondo.ba Dragan Šutvić

Borčev naredni rival je četiri od pet pobjeda upisao kod kuće

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borac m:tel-a u nedjelju će odigrati pretposljednju gostujuću utakmicu u jesenjoj polusezoni. Crveno-plava ekspedicija prvog dana vikenda krenuće put Istočnog Sarajeva, gdje će u meču 13. kola ukrstiti koplja sa Slavijom, koja je u dosadašnjem toku sezone upisala pet pobjeda – od čega četiri pred domaćom publikom.

''Kao što ste i sami rekli, domaći teren im je veliki adut. Dvorana je nezgodna, nešto je kraća nego što bi trebalo da bude. Oni se oslanjaju na utakmice u Istočnom Sarajevu, skoro sve svoje bodove su osvojili tamo. Biće nezgodna utakmica, igraju bolje ove sezone nego prethodnih, u upravu su im ušli ljudi koji su ambiciozni i to se osjeti i na rezultatima. Međutim, mi imamo svoje ambicije, koje su poznate pred svaku utakmicu'', rekao je trener rukometaša Borac m:tel-a u izjavi za MONDO.

''Bilo je viroze kod nekih igrača u protekla dva-tri dana, ali vidjećemo još. Rakocija nije radio dva dana treninge, pa ćemo vidjeti. Imamo još jedan igrač, a ja očekujem da će oporaviti i nastupiti u ovom duelu.''

Utakmica se igra u SRC Slavija sa početkom u 16:30 časova

PREMIJER LIGA BiH – 13. kolo

Subota:

Gračanica – Sloga (Doboj) (18.00)

Drina – Vogošća PH (19.00)

Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) – Lokomotiva (19.00)

Maglaj - Sloboda (19.00)

Izviđač - Iskra (19.00)
Leotar – Bosna Vispak (20.00)
Goražde - Konjuh (20.00)
Nedjelja:
Slavija - Borac m:tel (16.30)

TABELA: Gračanica 30, Borac m:tel 30, Bosna Vispak 26, Lokomotiva 23, Sloboda 19, Sloga (Doboj) 19, Izviđač 17, Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) 17, Slavija 17, Vogošća PH 16, Leotar 15, Iskra 14, Maglaj 13, Konjuh 11, Goražde 9, Drina 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.