Ostali sportovi

Problem za Srbiju: Bez golmana Milosavljeva na EP

Autor mondo.rs

Čuvar mreže Srbije morao je na operaciju, zbog čega je izvjesno da neće nastupati na kontinentalnom šampionatu koji počinje 9. januara.

Izvor: MN PRESS

Srbija će na Evropsko prvenstvo za rukometaše ići oslabljena. Golman Dejan Milosavljev morao je na operaciju koljena, zbog čega je izvjesno da neće biti uz "orlove" na šampionatu koji će se održati od 9. do 26. januara.

"Od udarca na treningu su se odlomili dijelovi kosti i moralo je da se očisti, sredi hrskavica. Operacija je prošla uspješno i vratiću se jači, bolji i spremniji", poručio je za "Sportski žurnal" Milosavljev.

Najbolji golman Lige šampiona i prvak Evrope sa Vardarom prošle sezone, koji se ljetos preselio u Berlin, moraće da pauzira najmanje između šest i sedam sedmica.

Selektor Srbije Nenad Peruničić uz Milosavljeva na širi spisak igrača za EP od 28 imena uvrstio je još Vladimira Cuparu, Tibora Ivaniševića i Todora Jandrića.

Selekcija Srbije na Evropskom prvenstvu nastupaće u grupi A u Gracu, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Hrvatske i Bjelorusije, a selektor je pripreme zakazao za 22. decembar u Beogradu.