Ostali sportovi

Savić nasmejao novinare: Ovo je kao bračna kriza - svakih sedam godina

Autor Milutin Vujičić

"Drago mi je da ste postali stručnjaci za vaterpolo i da sve vidite!", bila je prva poruka Dejana Savića posle pobede nad Grcima u prvoj utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mesta.

Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Ovog petka na kontinentalnom turniru u vaterpolu nadali smo se da će Srbija igrati sa Hrvatskom za mesto u finalu, ali realnost je bila drugačija...

"Delfini" su se "okliznuli" u četvrtfinalu protiv Španije što je značilo razigravanje za plasman od petog do osmog mesta, što svakako ne priliči renomeu naše reprezentacije, koja nas je "razmazila" u ovom veku pošto je uvek išla na medalju.


Ipak, i pored toga što smo "skinuti" sa trona, lepo je videti da u državnom timu Srbije ne vlada potpuno razočaranje, nego je "šamar" od Španije bio samo podstrek za Tokio 2020.

Potrebno je iskoristiti svaku utakmicu do najvažnijeg događaja godine, Olimpijskih igara, kako bi se naša ekipa uigrala, pa smo ozbiljno shvatili i Grke u prvom meču razigravanja (12:9). Raspoloženje se od srede popravilo, a Dejan Savić dva puta je nasmejao srpske reportere u Budimpešti.

Na konstataciju da je u početku bilo "mučenje", samo se osmehnuo i posle par sekundi odgovorio...

"Drago mi je da ste postali stručnjaci za vaterpolo i da sve vidite! U suštini, imali smo četiri rovita igrača, bili smo bez Duška Pijetlovića, tako da smo pribegli drugačijoj taktici. Ova utakmica je bila drugačija, naš tim posle sedam godina nije navikao na ovakve utakmice", kazao je Savić, pa još jednom izbriljirao:

"To je kao bračna kriza - svakih sedam godina!".

Izvor: MONDO/Uniqa


Dejan Savić je posebno pohvalio treću četvrtinu i naglasio da je ovaj meč bio "mentalno važan" za naš tim, a da istovremeno nije iznenađenje što svetski i olimpijski prvak igraju utakmicu za peto mesto, kao i da zbog toga treba izvući pouke na vreme.

"Biće stvarno bitno sa Italijanima, zbog prestiža, a oba tima će probati neke akcije koje su u okviru priprema, a to su Olimpijske igre", zaključio je Savić.

Tagovi