Ostali sportovi

Kapiten Srbije: Dajte podršku mladima, odmažete im takvim pitanjima!

Autor Milutin Vujičić

"Vredni su kao i mi kad smo 2009. godine izašli pred samo troje novinara, koji su nas ispratili u Rim, niko ništa nije očekivao, a mi se vratili sa zlatom", kazao je Filip Filipović.

Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Srbija je "skinuta" sa kontinentanog trona posle osam godina, i to pre polufinala, a kada god se ne osvoji medalja u vaterpolu, našem najtrofejnijem sportu u 21. veku, u javnosti se probudi strah za budućnost zbog sve većih problema na klupskom nivou.

O toj temi za hrvatske medije opširno je govorio Andrija Prlainović, dok su novinari u Budimpešti pokušali da saznaju kakav je stav i kapitena "delfina" Filipa Filipovića.

Možda će vas zanimati

Konstatacija da se bliži "smena generacija" i da u javnosti postoji strah za srpski vaterpolo zbog problema u klubovima nije se dopala Filipoviću, koji je kazao da to "nije pitanje za njega", ali da kao kapiten ima poruku za sve "neverne Tome".


"To što dolazi do smene generacije ne znači da dolazi do nekog straha da neće biti uspeha. Ako želite nešto da insinuirate, ne vidim razlog zašto bismo o tome sada pričali...", kazao je Filipović.

Novinari su mu odgovorili da je činjenica da se asovi kakvi su u reprezentaciji Srbije koja je vladala čitavu deceniju svetskim vaterpolo "ne rađaju svakog dana", nije odobrio, pruživši potpunu podršku mlađim saigračima i onima koji tek dolaze u ekipu.

"Bojazan? Možete i tim mladim igračima da date podršku, a možete i da takvim pitanjima im stavljate teret. Već osećaju dovoljno veliku odgovornost za ono što sledi. Ovakvim pitanjima uopšte ne pomažete mladima, čak odmažete, molim vas imajte poverenja u mlade koji dolaze. Vredni su kao i mi kad smo 2009. godine izašli pred samo troje novinara, koji su nas ispratili u Rim, niko ništa nije očekivao, a mi se vratili sa zlatom. Tada je na dočeku bilo 60!", kazao je Filip i poručio:

"Malo strpljenja i malo više vere u srpski vaterpolo. To i zaslužujemo!".

Uskoro opširnije...

Tagovi