Ostali sportovi

Korona virus vlada: Odloženo EP u plivanju

Autor Mirjana Šegan

Evropsko prvenstvo u plivanju, ronjenju i umetničkom plivanju, koje je trebalo da se održi od 11. do 24. maja u Budimpešti, odloženo je zbog pandemije korona virusa.

Izvor: Guliver/Getty images/Maddie Meyer

Evropska plivačka federacija (LEN) saopštila je da se odlaže Evropsko prvenstvo u plivanju, ronjenju i umetničkom plivanju, koje je trebalo da se održi u Budimpešti od 11. do 24. maja.

LEN je saopštila tu odluku nakon dogovora sa organizatorima.

Čelnici Evropske plivačke federacije i organizatori odmah su razmotrili novi termin održavanja takmičenja i prvi predlog je da to bude u avgustu.

"Nakon konsultacija odredili smo da bi novi okvirni termin održavanja prvenstva mogao da bude između 17. i 30 avgusta. međutim u ovom trenutku teško je planirati precizan datum, pa smo se dogovorili sa organizatorima da preispitaju situaciju i krajem maja, odnodno početkom juna najkasnije ćemo znati da li ćemo moći da potvrdimo novi termin", naveo je predsednik LEN Paolo Boreli.

On je dodao da ukoliko pandemija korona virusa potraje i stvari se ne vrate u normalu u narednih dva meseca, razmotriće se opcija da prvenstvo Evrope bude održano 2021. godine.