Ostali sportovi

Najbolji bh. atletičar sutra dobija diplomatski pasoš!

Autor mondo.ba, agencije

Priznanje za Amela Tuku

Izvor: Michael Steele/Getty Images Europe

Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručiće diplomatski pasoš BiH atletičaru Amelu Tuki.

"Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarska inostranih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručiće u srijedu, 3. juna 2020. godine, diplomatski pasoš atletičaru Amelu Tuki, najboljem bosanskohercegovačkom sportisti u prošloj godini", saopštili su iz Ministarstva inostranih poslova BiH, dodavši:

"Ministarka Turković ima diskreciono pravo dodjeljivanja diplomatskih pasoša zaslužnim građanima naše države. Ceremonija dodjele će biti održana u zgradi Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine sa početkom u 11 časova."

Podsjetimo, najznačjniji rezultat u istoriji bh. altletike Amel Tuka ostvarioje prošle godine, na Svjetskom prvenstvu u Dohi (Katar), kada je u trci na 800 metara zauzeo drugo mjesto.

Sa planetarnih atletskih smotri ima i jednu bronzu, do koje je stigao u istoj disciplini na takmičenju u Pekingu 2015. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.