Bugarin slavio u tri seta

Dimitrov savladao Lajovića, Džumhur predao u prvom setu!

Autor Dušan Ninković

Počeo je Adria Tour, a prvi meč je odigran u grupi B.

Izvor: MN PRESS

Tri seta, dva taj-brejka i mnogo zabave za publiku koja je gledala prvi meč na Adrija turu. Grigor Dimitrov i Dušan Lajović su ukrstili rekete, a bugarski teniser je izašao kao pobednik.

Nije bilo lako, pošto je srpski teniser pružao sjajan otpor teniseru kog su, pre nekoliko godina, najavljivali kao novog Federera.

Grigor Dimitrov - Dušan Lajović 2:1 (4:3, 3:4, 4:1)

Kao što ste primetili po rezultatu, mečevi na ovom egzibicionom turniru će se igrati skraćeno, a ne kao na zvaničnim turnirima. Svaki set će trajati do četiri gema, odnosno do taj-brejka ako rezultat bude 3:3.

Takav je slučaj bio u prvom setu, koji je pripao gostu iz Bugarske. Imao je Lajović dobru priliku u tom delu meča, čak i set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. Kada je došlo do taj-brejka, Dimitrov je bio siguran, osvojivši sedam poena i prepustivši domaćem takmičaru samo dva.

Revanširao se na pravi način u drugom delu, kada je novi taj-brejk rešio u svoju korist rezultatom 7:3. Da je bilo malo više koncentracije, tada bi momak iz Stare Pazove već završio posao u prvom kolu grupne faze.

Treći period meča je lako, za samo 19 minuta igre, pripao Grigoru Dimitrovu. On je na taj način zabeležio prvu pobedu na turniru, a do kraja dana nas očekuje još mnogo teniskih mečeva.

Drugi meč dana, koji su igrali Dominik Tim i Damir Džumhur, trajao je veoma kratko. Samo jedanaest minuta na terenu i dva odigrana gema pre nego što je Džumhur predao meč. On je povredu butine zaradio još u prvom gemu, kada je servirao, a nije uspeo da se oporavi i da nastavi meč.