RUKOMET

Apel Rukometnog saveza RS Istočnom Sarajevu: Spasite Slaviju, ako već nije kasno

Autor mondo.ba

Čelnici krovne kuće rukometa Srpske pisali načelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću.

Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Rukometni klub Slavija iz Istočnog Sarajeva nalazi se u veoma teškoj situaciji i upitan je njihov nastup u Premijer ligi BiH.

S tim u vezi, čelnici Rukometnog saveza Republike Srpske odlučili su da se obrate načelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću kako bi preispitao odluku o raspodjeli finansijskih sredstava klubovima u Istolnom Sarajevu.

Bez podrške grada, teško da će Slavija uspjeti nastaviti takmičenje u najvišem rangu bh. rukometa. Naprotiv, čak i takmičenje u znatno nižem rangu, Drugoj ligi RS dovedeno bi pod znak pitanja.

"Uzmite u obzir da je to jedini premijerligaš Vašeg grada i regije te je u interesu grada Istočnog Sarajeva kao i Republike Srpske da se klub spasi, ako već nije kasno, ili u protivnom sva odgovornost ide na grad te na ovaj način molim odgovorne osobe da reaguju i da se uključe, te da zajedničkim snagama napravimo rješenje, kako smo ranije napravili i sa RК Leotar iz Trebinja i RК Derventom iz Dervente čije su lokalne zajednice stale iza svojih klubova. Isto tako molim za podršku Vladu Republike Srpske kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS", navodi se u apelu potpisanom od strane Marinka Umićevića, prvog čovjeka RSRS.

U pismu se naglašava i činjenica da "RК Slavija ni do sada nije imao podršku svog grada i da svu odgovornost snose odgovorne osobe u gradu Istočno Sarajevo".