Ostali sportovi

"Ne mogu non-stop o Đokoviću": Rafael Nadal odgovorio na pitanje o Novaku!

Autor Mladen Šolak

Španac se sprema za svoj omiljeni grend slem.

Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images Europe

"Kada me pitate za Federerov rekord, uvijek ću reći isto", počeo je Rafa.

"Čitavu karijeru sam gradio na svoj način i tako ću raditi i ubuduće. Nisam opsjednut sa tih 20 grend slem titula. Ne mogu da uvijek razmišljam o Rodžeru i Novaku Đokoviću i našoj trci za grend slemovima", dodao je on.

Španac je svjestan da ta tema privlači veliku pažnju javnosti.

"Znam da novinari daju veliku važnost tome. Volio bih da završim karijeru sa 25 grend slemova, ali je malo vjerovatno da će se to dogoditi. Boriću se i stvarati šanse i vidjećemo kada ću završiti karijeru. Hoću da uživam u tenisu i to je sve. Ako igram na visokom nivou, onda sam u trci za najveće trofeje. Ako ne, onda će biti nemoguće da to osvojim", dodao je Nadal.

Godinama unazad, Španac odlazi u Pariz, na svoj omiljeni grend slem, velikog samopouzdanja jer po pravilu osvoji bar jedan od turnira na šljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim).

Ipak, ove sezone odigran je samo Rim, a tamo je titulu osvojio Novak Đoković.

"Ovo je potpuno posebna godina i nepredvidljiva je. U Rimu sam uradio svoj posao, uradio neke stvari dobro, druge loše. To je to. Bar sam odigrao tri meča. Borio sam se do kraja. Ali kada izgubite toliko servis gemova kao što sam izgubio protiv Švarcmana, onda ne možete da očekujete da ćete pobijediti, zar ne? To je nešto na čemu ću morati da radim. Treniraću sa pravim stavom i daću sve od sebe da budem spreman", rekao je Nadal.