ŠTA MU JE TO TREBALO?

Novak zbog Hrvata izgubio Rolan Garos: Tirada po Ivaniševiću iz Nadalovog stručnog štaba!

Autor mondo.rs

Nikada nećemo saznati, ali pravo je pitanje je zašto je Ivanišević govorio ono što je govorio...

Izvor: MN PRESS

Rafael Nadal je najbolji igrač na šljaci svih vremena, a pred finale Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića odjednom više nije bio apsolutni favorit…

Kao argumenti za Đokovića spominjale su se nove loptice, drugačiji vremenski uslovi i zatvoren krov, pa su tako mnogi tipovali da će Srbin pobijediti. Mats Vilander je bio ubijeđen da Đoković dobija u pet setova, a najoptimističniju prognozu dao je Goran Ivanišević.

 Bivši hrvatski teniser i sadašnji trener Novaka Đokovića pomalo se zanio govoreći za HRT.

"Po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uslovima, po ovakvoj šljaci i sa Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali po meni je Novak favorit", istakao je Goran Ivanišević i ne sluteći kakav pritisak je napravio Đokoviću.

Potpuno suprotnu taktiku imao je Karlos Moja, trener Rafaela Nadala u posljednje tri godine, koji je jedva dočekao da nekoga proglase za favorita na omiljenoj podlozi "Bika sa Majorke".

Zato je Nadal izašao maksimalno fokusiran na "Šatrije" i odigrao savršen set protiv Novaka (6:0), ali nije se na tome zaustavio i briljantnu partiju pružio je i u naredna dva. Nije ostavio Đokoviću ni promil šanse da se raduje, pa je Španac podigao 13. pehar na RG.

"Dobro poznajem Ivaniševića i razumijem njegovu ulogu u ovome. Što se tiče nas u stručnom štabu Rafaela Nadala - nikada ne bismo rekli tako nešto", poručio je Moja.

"To je nešto što stavlja ogroman pritisak na igrača", zaključio je trener Rafaela Nadala.

Poslije izgubljenog meča Đoković nije govorio o nedostacima u svojoj igri nego je bio maksimalno kolegijalan i hvalio je Nadala, poručivši i da ne planira da se preda, odnosno da će juriti njega i Federera dok god misli da može da ih stigne.