Šta, bre?

Turnir se otkazuje zbog kvaliteta teniserki: Nevjerovatna scena na WTA turu!

Autor Dušan Ninković

Bizaran razlog za odluku o otkazivanju turnira koji je trebalo da se igra na kraju ove godine.

Izvor: Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Dok se sportski događaji u svetu masovno odlažu ili otkazuju zbog korona virusa, Francuzi otkazuju WTA turnir iz drugih razloga.

WTA turnir u Limožu neće se odigrati i to samo jer organizator smatra da će na njemu nastupiti nedovoljno kvalitetne igračice! Kakav bizaran razlog.

Zbog procjene da neće biti dovoljno teniserki iz 150 najboljih na svijetu zainteresovanih za turnir u Limožu, on se otkazuje! Teniserke koje su računale na ove bodove će morati da promijene plan i da se fokusiraju na preostala dva turnira do kraja godine, u češkoj Ostravi i austrijskom Lincu.

Najava organizatora Australijen Opena da će prvi grend slem u 2021. godini biti problematično održati, prije svega jer će ulazak u zemlju biti gotovo nemoguć, pravi nova pomjeranja. Australijanci će teniserima dozvoliti da igraju, ali će morati u karantin prije turnira.

To u praksi znači i dvije nedjelje izolacije prije nego što počne tenis, a kada je već tako, WTA turnir u Limožu je u drugom planu.

Zato Francuzi ne znaju kako da uklope teniski turnir koji je na programu trebalo da bude od 14. do 20. decembra. I riješili su da ga otkažu.

Ovaj turnir pripada 125 kategoriji i računao je da će se u glavnom žrijebu naći i neka zvučnija imena. Pored tih teniserki, većina bi bile one koje će u Australiji igrati kvalifikacije, ali im nova odluka grend slema govori da će već sredinom decembra morati u karantin.

Tagovi