Horoskop

Retrogradni Merkur pogađa sve bez izuzetka: U novembru turbulentno, tri stvari možete da izbjegnete

Autor mondo.rs

Astrologija otkriva šta donosi retrogradni Merkur u novembru 2024. godine!

Izvor: Shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Merkur po drugi put kreće retrogradnim hodom, u znaku Strijelca. Ovaj period trajaće od 26. novembra do 15. decembra 2024. godine. Mnogi znaci horoskopa se plaše retrogradnog perioda, ali nema potrebe da brinete pre vremena, kažu astrolozi. Možete da se pripremite i živite ovo vreme što je moguće plodnije, a za to možete da uradite samo nekoliko stvari.

Prema astrolozima, retrogradni period pogađa apsolutno sve bez izuzetka, bez obzira na horoskopski znak. Merkur vlada oblastima učenja, informisanja i radnih odnosa, tako da u ovim aspektima svi treba da budu pažljiviji. Glavni problemi mogu da nastanu na poslu ili u školi, možete da postanete rasijaniji i nepažljiviji ili uopšte nećete imati želje za radom.

Šta ne treba da radite tokom retrogradnog Merkura u novembru-decembru 2024?

  • Razgovori i traženje novog posla - u ovom trenutku se povećava vjerovatnoća nesporazuma i netačne interpretacije informacija, što može negativno da utiče na tok intervjua.
  • Pokretanje novih projekata - ne treba započeti nove projekte, jer postoji velika vjerovatnoća grešaka, kašnjenja i nepredviđenih problema.
  • Važni dogovori - ne bi trebalo da potpisujete važne dokumente, jer postoji rizik da obaveze ne budu ispunjene ili da se pojave nepredviđene poteškoće.
  • Kupovine - posebno velike, kao što su automobili ili nekretnine. Tokom retrogradnog Merkura postoji veliki rizik od problema sa dokumentima, tehničkih problema, a takođe i vjerovatnoća da kupovina neće biti uspješna kako ste očekivali.
  • Lični život - tokom ovog perioda, ne bi trebalo da sklapate brak, jer postoji rizik od problema u odnosu u budućnosti.

Šta možete i treba da uradite tokom retrogradnog Merkura u novembru-decembru 2024?

  • Ne plašite se retrogradnog Merkura, iskoristite ovo vrijeme za introspekciju i preispitivanje svojih postupaka.
  • Sprovedite plan svojih poslova. Dovršite stvari koje ste započeli, analizirajte svoja dostignuća i neuspjehe.
  • Pregledajte svoje ciljeve. Razjasnite svoje planove za budućnost, preispitajte svoje prioritete i postavite nove, realnije ciljeve.
  • Obratite pažnju na samorazvoj. Uključite se u učenje, čitanje, učenje novih vještina.

Retrogradni Merkur nije vrijeme za paniku, već prilika za preispitivanje i planiranje. Iskoristite ovo vrijeme za lični rast i kretanje ka svojim ciljevima!

(MONDO.RS)