• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Roma zna kako sa Đenovom

Autor mondo.ba

Rimljani deveti put u posljednjih deset mečeva slavili u duelu sa Đenovom. Edin Džeko odigrao 50. prvenstveni meč za "vučicu".

Roma je trijumfalno započela 2017. godinu. Tim Lućana Spaletija slavio je na "Marasiju" protiv Đenove minimalnim rezultatom, te tako stigao na samo bod zaostatka za vodećom ekipom prvenstva Juventusom.

Istina, aktuelni šampion Italije ima dvije utakmice manje, a večeras će od 20:45 ugostiti Bolonju.

ĐENOVA - ROMA 0:1 (0:1)

Rimljani su još jednom potvrdili da im odgovara igra čete sa "Marasija", s obzirom da su slavili deveti put u posljednjih deset međusobnih duela.

Sam početak susreta najavio je obostrano otvorenu igru. Prvo je Dijego Laksalt zagrijao dlanove poljskog čuvara mreže na golu Rome Vojčeka Ščesnog, a već u trećem minutu mogli su i gosti do vođstva.

Sjajno je iz voleja šutirao Edin Džeko, ali je Matija Perin odličnom odbranom sačuvao svoju mrežu. Ipak, čuvar mreže Đenove tom prilikom povrijedio je koljeno, izdržao je još pet minuta na terenu, a onda je morao svoje mjesto da ustupi Eugeniju Lamani.

Imala je "vučica" više od igre, a novu odličnu šansu promašio je Rađa Naingolan, kada je nakon Džekinog proigravnaja u 15. minutu ostao sam, ali je sa desetak metara šutirao daleko pored gola.

U 36. minutu Roma je srećno, ali zasluženo stigla do vođstva. Bruno Perez ubacio je loptu sa desne strane, do tada jedan od najboljih pojedinaca u timu hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića Armano Ico nespretno je reagovao i skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

...
Izvor: YouTube

Nakon primljenog gola probudili su se i domaći, koji su tri minuta kasnije imali priliku za izjednačenje. Srpski internacionalac Nikola Ninković oštro je šutirao iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, ali je Ščesni uspio da interveniše uz pomoć stative.

LACIO U 90.

Teškom mukom Lacio je slavio u duelu sa Krotoneom. Lukas Bilja promašio je penal u 31. minutu i činilo se da će gosti odnijeti bod sa "Olimpika", ali je u posljednjim trenucima Ćiro Imobile spasio "nebeskoplave" i donio trijumf svom timu.

Za razliku od prvih 45 minuta, malo toga viđeno je u nastavku. Gosti su znalački čuvali prednost, dok domaći nisu uspjeli da stvore niti jednu ozbiljnu priliku pred protivničkim golom.

Roma je mogla riješiti susret u 56. minutu. Naingolan je proigrao Džeku, ali je bh. reprezentativac pogodio stativu. Desetak minuta kasnije nova šansa za "dijamanta", ali nije imao sreće da u svom 50. prvenstvenom meču u dresu "vučice" zatrese mrežu, pa je ostao na 13 golova ove sezone.

Do kraja nije bilo prilika, pa su gosti sačuvali prednost i u Rim se vratili sa kompletnim plijenom.

SERIJA A - 19. KOLO:

Udineze - Inter 1:2 (1:1)
/Jankto 17 - Perišić 45+2, 87/

Kjevo - Atalanta 1:4 (0:3)
/Pelisijer 62 - Gomez 4, 23, Konti 42, Frojler 69/

Đenova - Roma 0:1 (0:1)
/Ico 36 autogol/

Lacio - Krotone 1:0 (0:0)
/Imobile 90/

Sasuolo - Torino 0:0

Milan - Kaljari (18:00)

Juventus - Bolonja (20:45)

Odigrano u subotu:

Empoli - Palermo 1:0 (0:0)
/Makarone 78 pen/

Napoli - Sampdorija 2:1 (0:1)
/Gabjadini 77, Toneli 90+5 - Hisaj 30/

Odgođeno:

Peskara - Fiorentina

TABELA: Juventus (-2) 42, Roma 41, Napoli 38, Lacio 37, Atalanta 35, Milan (-2) 33, Inter 33, Torino 29, Fiorentina (-1) 27, Udineze 25, Kjevo 25, Đenova 23, Sampdorija 23, Kaljari (-1) 23, Bolonja (-2) 20, Sasuolo 18, Empoli 17, Palermo 10, Krotone (-1) 9, Peskara (-1) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC