• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinović: Možemo do Kupa i preko premijerligaša

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Borac je pokazaoda da može da se nosi sa velikim ekipama, neće biti problem ni ako u Kupu BIH izvučemo nekog od premijerligaša", istakao je novajlija u redovima crveno-plavih, Zoran Milutinović.

 Borac u Antaliji - Zoran Milutinović - Borac napada Kup BIH Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Prijedorčanin Zoran Milutinović, koji je u karijeri nastupao u Češkoj, Grčkoj i Hrvatskoj poslije godinu dana provedenih u Srbiji, u ekipi Borca, vratio se u BiH i pojačao banjalučki Borac.

Na pripremnim utakmicama u Antaliji pokazao je da je zaista pojačanje, a ne samo igrač više na spisku , te da se dobro uklopio u ekipu Darka Vojvodića.

"Ekipu sam poznavao jer sam igrao protiv Borca kada sam bio u Krupi. Vidi se da imamo veliki kvalitet, veliki potencijal ne samo za Prvu ligu RS, već i za velike domete u Premijer ligi BiH. Nadam se da ćemo da ostvarimo plasman u PLBIH i da onda pravimo dobre rezultate", rekao je Milutinović u razgovoru za MONDO.

Trenera Vojvodića izuzetno poštuje, a kaže svjestan je da u ovoj fazi ekipa mora mnogo i teško da se radi.

"Poslije priprema će doći i svježina pa ćemo bii na pravom putu. Dosta igrača znam od prije, sa svima sam dobar. Nema ničega negativnog ni najmanje. Konkurencija je zdrava, svi se mi želimo dokazati treneru i dati najbolje od sebe, a na treneru je da sastavi ekipu".

Popularni "Zoća", kako su ga prozvali saigrači i trener Vojvodić, slaže se da je dolazak Stojana Vranješa velika stvar za klub.

"Stojan Vranješ je veliko pojačanje, ima veliko internacionalno iskustvo, odličan igrač i siguran sam da će mnogo pomoći Borcu", istakao je Milutinović.

Njegov dolazak praktično znači i jedno mjesto manje za sve ostale igrače u veznom redu, ali Milutinoviću to ne smeta.

"Dosta je utakmica, imamo i kup, nema tu nikakvih problema", dodao je uz osmijeh.

Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Prvi cilj Borca u ovoj sezoni je povratak u Premijer lihu BIH, ali se Banjalučani ne odriču ni borbe za trofej u Kupu BIH.

"Svi se potajno nadamo da bismo mogli napraviti nešto u Kupu BIH, imamo samo tri ekipe iz Premijer lige u četvrtfinalu, ali imamo odličnu ekipu koja je dosta toga pokazala na utakmicama u Antaliji i neće biti nikakav problem i ako izvučemo nekog od premijerligaša u četvrtfinalu ili polufinalu", istakao je Milutinović.

Da Borac može da se nosi protiv "Velikih" pokazao je i pobjedom protiv Ahmata, nekadašnjeg Tereka iz Groznog.

"Možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom protiv Ahmata. Prvih 20 minuta smo dominirali, poslije smo prepustili inicijativu njima, dali su nam gol iz penala. Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično po meni, dali taj pobjednonosni gol i zasluženo slavili", rekao je Milutinović, a onda se osvrnuo na incident na kraju tog meča.

"To je normalno, to se dešava se u fudbalu. nakupi se svega, umora nervoze, ali nije to ništa posebno ozbiljno".

Upitan da uporedi kvalitet fudbala u BIH i Srbije, te Češkoj, ocijenio je da između bh. i srpskih klubova nema velike razlike, naravno, ne računajući "vječite rivale".

"Kada bismo izbacili Zvezdu i Partizan, bh fudbal je tu negdje sa srpskim fudbalom. iako ekipe tamo igrjju malo brže, ali svi bismo mogli igrati tu Superligu. Veliki kvalitet je u Bosni, iako je malo potcijenjena ova liga, međutim, ima dosta kvalitetnih igrača. Više to nije ni domaćinska liga, pobjeđuje se sada i u gostima, dosta se to promijenilo u odnosu na prije par godina. Češki fudbal je vrlo kvalitetan, to je deseta liga svijeta, sa ekipama koje igraju Ligu šampiona i Ligu Evrope, prolaze grupnu fazu, vrlo teška i čvrsta liga", zaključio je Milutinović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fino

Borac zaista ima lijepu ekipicu. Sretno momci, uz Vas je Banjaluka,ponovo ste tema razgovora u Gradu, prepričavaju se detalji sa utakmice uz kaficu, vidjećete to i posjeti na proljeće, samo nastavite tako igrati

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC