• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP traži anketni odbor zbog javnih nabavki, SNSD protiv

Autor mondo.ba

PDP je danas u NSRS predao inicijativu za osnivanje anketnog odbora, s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica koje se odnose na javne nabavke u Srpskoj za vrijeme vanrednog stanja i vanredne situacije zbog epidemije vurisa korona. SNSD protiv inicijative.

 Anketni odbor javne nabavke Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković kazao je kako će naredne sedmice podnijeti nove krivične prijave zbog javnih nabavki koje su se dogodile tokom pandemije, a PDP je podnio inicijativu za osnivanje anketnog odbora s ciljem sagledavanja  svih činjenina o javnim nabavkama u RS za vrijeme vanrednog stanja.

Stanivuković je rekao da je dokumentaciju prikupio privatnim kanalima i vezama jer na njegova poslanička pitanja nije dobio odgovore od institucija.

Pročitajte i ovo

Komentarišiću inicijativu šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je danas Srni da nije potrebno formirati skupštinski anketni odbor, jer su javne nabavke u Srpskoj u vanrednom stanju rađene u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

"Da nije tako, Agencija za javne nabavke BiH imala bi mogućnost da reaguje i podnese krivične i prekršajne prijave. Osim toga, postoje policijski, poreski i inspekcijski organi koji su stručni u ovoj oblasti, a ne da se poslanici time bave", rekao je Žunić, reagujući na inicijativu koju je danas uputio PDP za osnivanje anketnog odbora Narodne skupštine.

On je istakao da je inicijativa PDP-a za formiranje anketnog odbora zamajavanje javnosti, jer opozicija u suštini ništa ne radi.

"Poenta ove priče PDP-a i opozicije jeste klasično politikantstvo i izazivanje nereda. Poznata je i informaciju o kojoj je govorio premijer Republike Srpske Radovan Višković da će u narednom periodu biti sačinjen spisak javnih nabavki i sve će biti dostupno javnosti", dodao je Žunić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE