Svijet

Najnovije predviđanje Simsonovih: Kako će izgledati Amerika 20. januara - autor serije ne želi takav scenario (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Jedan od tvoraca Simsonovih reagovao je na sugestiju da je nedavna epizoda "predvidela" događaje predstojeće inauguracije Džoa Bajdena.

Izvor: Screenshot/Citytv

Hit serija postala je zloglasna po tome što "predviđa" vijesti prije nego što se dogode, poput izbora Donalda Trampa za američkog predsjednika, sa nekim događajima koji se pojavljuju u epizodama decenijama prije nego što su se dogodili u stvarnom životu.

Nakon pro-Trampovih nereda na Kapitol Hilu, neki navijači Simpsonovih tvrdili su da je serijal "predvideo" događaj u sceni iz epizode ​​iz 1996. "Dan kada je nasilje umrlo". 

Sada, nepokolebljivi pisac Simpsonovih Al Džin odgovorio je na drugu scenu iz novije epizode ​​emisije, za koju neki ljudi sugerišu da bi mogla nagovijestiti još poremećaja tokom Bajdenove inauguracije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

S obzirom da se Tramp trenutno suočava sa potencijalnim impičmentom zbog svoje uloge u očiglednom podsticanju nereda 6. januara, stručnjaci upozoravaju da će Bajdenova inauguracija vjerovatno naići na proteste i više nasilja desničarskih ekstremista.

Pišući na Tviteru, Žan je podijelio sliku iz 31. epizode ​​Simpsonovih "Horor kućica na drvetu".

Na otvaranju prošlogodišnje epizode ​​na temu Noći vještica, Homer Simpson prespava tokom predsedničkih izbora. Nakon što ga mu je mardž prigovorila zbog zanemarivanja glasanja, on pita: „Koliko bi to moglo biti loše?“

Zatim se prikazuje "20. januara 2021." - dana inauguracije - u kojoj je Homer viđen kako sjedi na svom krovu držeći pištolj, dok grad oko njega gori u onome što izgleda kao apokalipsa.

"@TheSimpsons Ne ostvarujte ovo predviđanje", napisao je Džin.

Džin je služio kao zajednički pisac u Simpsonima zajedno sa Majkom Rajsom tokom treće i četvrte sezone, ponovo se pridružujući emisiji i postajući njen jedini pisac od 2001. (sezona 13) nadalje.

(MONDO/Independent)