Svijet

Policija hapsi, narod hoće da ga linčuje: Dramatične scene hapšenja osumnjičenog za podmetanje požara u Turskoj (VIDEO)

Autor Veljko Petranović

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan objavio je sinoć da je privedena osoba za koju se sumnja da je prouzrokovala niz požara u zemlji. Osumnjičeni je potom zvanično i uhapšen.

Izvor: Twitter/screenshot/@serious_war_eng

"Jedan čovjek je priveden zbog sumnje da je podmetnuo požar u Milasu. Naša obaveza je da pronađemo one koji su odgovorni za paljenje šuma", izjavio je Erdogan na konferenciji za novinare u Marmarisu. Nakon privođenja, osumnjičeni je uhapšen i ostaje pod nadzorom policije.

Erdogan nije otkrio ime ili motive osumnjičenog, ali je rekao da se sumnja da je osoba povezana sa požarom u blizini grada Milas u provinciji Mugla. Navodni piroman priveden je u Manavgatu u Turskoj.

Društvenim mrežama seširi snimak za koji se tvrdi da je na njemu hapšenje navedenog piromana. Na snimku vidimo ljude koji pokušavaju da udare, šutnu i gađaju kamenjem čovjeka u postupku hapšenja.

"Temeljito istražujemo uzroke požara. Ako postoje takvi izdajnici koji mogu da zapale svoju domovinu, suočiće se sa strogom kaznom", rekao je predsjednik Turske.

(MONDO)