Svijet

Pobjegli uz pomoć zarđale kašike! Evo kako je šest robijaša izašlo iz jednog od najčuvanijih zatvora na svijetu VIDEO)

Autor Dragana Božić

Šest zatvorenika u Izraelu je zarđalom kašikom iskopalo tunel kako bi pobjegli iz jednog od najsigurnijih zatvora na svetu.

Stražari na licu mesta bekstva iz zatvora
Izvor: Youtube Printscreen/ CRUX

Lukavi zatvorenici nadmudrili su stražare u zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem Gilboa, sjeverno od Zapadne obale Izraela.

Jerusalim Post izvijestio je da je šest Palestinaca koristilo zarđalu kašiku koja je pažljivo sakrivena. Zatvorske vlasti su prvi put čule za bjekstvo u ponedjeljak u 3 sata ujutru, kada su ih lokalni farmeri pozvali zbog "sumnjivih gigura" koje se kriju na obližnjim poljoprivrednim poljima.

Masovna potraga za tom grupom, a koja uključuje istaknutog bivšeg militanta, počela je kada je obezbjeđenje naletjelo na tunel iskopan ispod umivaonika. Duboka rupa na podu ćelije omogućila je zatvorenicima da prođu kroz tunel i izađu na put koji se nalazi s druge strane spoljnog zida zatvora.

Zvaničnici bezbjednosti pokušavaju da uhvate zatvorenike, a svi su optuženi za planiranje ili izvođenje napada na Izraelce.Prema posljednjim informacijama, dvojica od šest pobjeglih uhvaćeni su u gradu Nazaretu.

Potraga uključuje vozila za vazdušni nadzor, pse tragače, blokade puteva i kontrolne punktove.

(MONDO)