Svijet

Potukli se usred emisije: Žestok obračun političara i novinara

Autor Dragana Božić

Haos u Ukrajini, novinar i političar se potukli usred emisije.

Izvor: Twitter/Printscreen/Glenn Kates @gkates

Političke tenzije i zaoštreni odnosi u Ukrajini ovih dana, prenijeli su se po svemu sudeći i na medijski prostor. Sinoć je na najgledanijem ukrajinskom tok šou došlo do žestokog obračuna dvojice gostiju, političara i novinara.

U studiju emisije "Sloboda govora" Savika Šustera gostovali su član proruske partije u Ukrajini Nestor Sufrič, i novinar Jurij Butusov koji zauzima suprotni politički stav. Bustov revoltiran izjavama sagovornika ustao je i udario mu šamar, prenio je Daily Mail. Sufrič nije ostao hladne glave, pa mu je uzvratio istom mjerom, dok su ostali gosti u studiju pokušavali da ih razdvoje.

Do tuče je došlo kada je Šufrič istakao da je njegova "Platforma za život" druga po snazi u parlamentu, kao i da "narod Ukrjaine podržava njegovu stranu", na šta je Butusov odgovorio optužbama da su "njeni članovi izdajice", nakon čega ih je optužio za izdaju i za "širenje ruske propagande u Ukrajini".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Šuster je poručio da je "na sudu da odluči da li je neko izdajnik", nakon čega je Bustov doletio do njega i udario ga u lice. Šufrič je nakratko napustio studio, a po povratku je poručio rivalu da je "običan provokator", kao i da "grebe poput djevojčice".

U studiju su bili i bivši predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, bivši premijer Arsenij Jacenjuk i bivši sekretar ukrajinskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Oleksandr Daniljuk.

(Mondo)