Svijet

Poznata ukrajinska glumica poginula u raketnom napadu u Kijevu

Autor Ivana Lazić

Oksana Švec je decenijama radila u pozorištu i na filmu. a dobila je jedno od najviših ukrajinskih priznanja kao što je "Počasni umjetnik Ukrajine“.

Izvor: facebook/Молодий театр/screenshot

Oksana Švec, poznata ukrajinska glumica ubijena je u ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u Kijevu, saopštilo je "Mlado pozorište" čiji je bila dugogodišnji član. Švec je decenijama radila u pozorištu i na filmu, a njen talenat i trud doneli su joj jedno od najviših ukrajinskih priznanja kao što je "Počasni umjetnik Ukrajine“ koje se dodeljuje najuspešnijim umetnicima u zemlji, prenosi Deadline. 

"Mlado pozorište“ je u svom saopštenju izrazilo nenadoknadivu tugu zbog glumičine smrti. "Tokom raketnog granatiranja stambene zgrade u Kijevu ubijena je zaslužna umjetnica Ukrajine Oksana Švec", piše u saopštenju.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Švec je diplomirala na pozorišnom studiju u Pozorištu Ivana Franka i Kijevskom državnom institutu za pozorišnu umetnost. Takođe je nastupala u Ternopoljskom muzičko-dramskom pozorištu i Kijevskom pozorištu satire. Njenu smrt je potvrdio i Kijev Post na engleskom jeziku.

(MONDO)