Svijet

Požar u centru Moskve: Evakuisano više od 100, a zarobljeno još 20 ljudi

Autor Dragana Božić

Veliki požar izbio je jutros u poslovnom centru u Moskvi.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Veliki požar izbio je jutros u poslovnom centru u Moskvi. U pitanju je "Grand Setun Plaza" koja se nalazi u zapadnom dijelu Moskve. Prema navodima ruskih medija, dvije osobe su povrijeđene. Požar je zahvatio pet spratova zgrade, prenosi "TASS", ruska novinska agencija.

"Požar u poslovnom centru ‘Grand Setun Plaza‘ je ugašen. Dvije povrijeđene osobe su zatražile ljekarsku pomoć, nisu životno ugrožene, jednoj je ljekarska pomoć ukazana na licu mjesta. Prije nego što se saobraćaj ponovo pokrene, u ovoj oblasti je uveden besplatan kopneni prevoz, a povećan je i broj autobusa na najbližim linijama", rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

I dalje nema informacija o eventualnim žrtvama, sumnja se da ima zarobljenih unutra prema navodima lokalnih medija. Prema različitim izvorima, navodno je zarobljeno između petnaest i dvadeset osoba. Službe Hitne pomoći spasile su dosad 125 ljudi iz zgrade. Za sada nema prijavljenih žrtava.

Oglasilo se i Ministarstvo za vanredne situacije povodom ovog događaja u ruskoj prijestonici.

"Helikopteri su raspoređeni da konstatno ispuštaju vodu na zapaljenu zgradu", navodi se u njihovom saopštenju.

Istraga o uzroku požara je u toku, a prema prvim nezvaničnim informacijama, vjeruje se da je požar vjerovatno izazvao kratki spoj, navodi "Interfaks", pozivajući se na osobu koja je upoznata sa tim. Postoje indicije i da je u pitanju namjerna paljevina.

(MONDO)