U SAD se vode kao nestali

Objavljeni snimci Amerikanaca koje je zarobila ruska vojska (VIDEO)

Autor Željko Svitlica

Ruski državni mediji su na društvenim mrežama emitovali snimke dvojice Amerikanaca koji se vode kao nestali od prošle sedmice dok su se borili na strani ukrajinskih snaga i navode da ih je zarobila ruska vojska.

Izvor: Profimedia

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je nešto ranije da ne zna gdje su veterani Aleksandar Drjuk i Endi Hajnh sa kojima su i porodice izgubile kontakt.

Agencija Frans pres navodi da se vjeruje da su nestali Amerikanci dio nepoznatog broja, uglavnom stranih vojnih veterana koji su se pridružili drugim dobrovoljcima na strani ukrajinskih snaga.

Ruski novinar Roman Kosarev sa televizijskog kanala "Raša tudej" objavio je na platformi "Telegram" snimak razgovora sa Drjukom.

Zarobljeni Amerikanci u Ukrajini
Izvor: YouTube

Na zvaničnom profilu "Raše tudej" na "Telegramu" emitovan je razgovor sa Hajnhom koji kaže da je bio u sukobu sa ruskim snagama nedaleko od regiona Harkov.

Prema njegovim riječima, nakon povlačenja i skrivanja, obojica su se predali ruskim snagama.

Američki Stejt department potvrdio je da su vidjeli snimke i fotografije dvojice državljana SAD koje su "zarobile ruske snage u Ukrajini" i da pažljivo prate razvoj događaja.