Raste broj zaraženih

Francuska savjetujegrađanima nošenje maske u zatvorenim prostorima

Autor Dragana Božić

Francuzi bi ponovo trebalo da počnu da nose maske na mjestima gdje cirkuliše puno ljudi, posebno u javnom prevozu, jer Francuska mora da se nosi sa novim talasom virusa korona koji je podstaknut novim varijantama bolesti, izjavila je ministar zdravlja Brižit Burginjon.

Izvor: MONDO

"Ne kažem da bi to trebalo da bude obavezno, ali molim Francuze da nose masku u javnom prevozu", rekla je ona za RTL i dodala da maske za lice treba ponovo da se nose i u drugim zatvorenim prostorima, kao što su radna mjesta ili prodavnice.

Francuska je prijavila 17.601 novi slučaj zaraze virusom korona u posljednja 24 časa, što je najveći broj ponedjeljkom od 18. aprila.

Broj umrlih od kovida u Francuskoj u posljednja 24 časa povećan je za 48 i sada ukupno iznosi 149.406.

Nove infekcije u Francuskoj su u stalnom porastu od kraja maja, sa sedmodnevnim pokretnim prosjekom dnevnih novih slučajeva koji je četiri puta veći u odnosu na period od kraja maja.

Prije pet dana, francuski šef za vakcinaciju Alen Fišer potvrdio je da je zemlja usred novog talasa kovida 19, kao i druge evropske zemlje, dodajući da se on lično zalaže za vraćanje obaveznog nošenja maske za lice u javnom prevozu. 

(Srna)