Svijet

SKANDAL! Predsjednik Čilea uhvaćen kako noću posjećuje nepoznatu ženu?! (VIDEO)

Čileanski predsjednik hrvatskog porijekla Gabrijel Borić navodno je snimljen kako maskiran ulazi u nepoznati objekat.

Izvor: Twitter/Screenshot

Čileanski predsjednik hrvatskog porijekla Gabrijel Borić nedavno je raskinuo sa svojom partnerkom Irinom Karamanos, prenijeli su lokalni mediji. Ubrzo se u javnosti pojavila serija snimaka na kojima se vidi kako Borić navodno noću odlazi u stan, gdje se, izgleda, sastaje sa ženom čiji je identitet nepoznat.

Predstavnik Andres Houanet uputio je pismo ministarki unutrašnjih poslova i javne bezbjednosti Karolini Toha tražeći od nje odgovore – koliko puta je predsjednik posjetio navedeno mjesto, koliko je ostao i da li su preduzete mjere bezbjednosti.

"Poznato je da je predsjednik Čilea posjetio mladu damu u nekoliko navrata noću, u jednoj stambenoj zgradi gdje očigledno nisu bile neophodne mjere bezbjednosti s obzirom na njegovo dostojanstvo i položaj. Predsjednik se može vidjeti kako ulazi i izlazi iz navedenog mjesta. i to bez pratnje unutar objekta, a uobičajeno je da predsjednik ima stalnu pratnju. Koliko je puta predsjednik bio na tom mjestu i koliko je ostao unutra?“, upitao je on u pismu.

"Da li je obezbjeđenje šefa države pregledalo objekat i okolinu? Da li je postojala ekipa koja je provjerila bezbjednosne uslove oko stana i u njemu? U slučaju da je predsjednik države prethodno boravio na tom mjestu, koje mjere obezbjeđenja usvojeni?", glasili su još neka od pitanja, prenijeli su lokalni mediji.

Borić ovo nije komentarisao.

(Mondo)