Svijet

Drama u Americi: Spriječen pokušaj ubistva REPUBLIKANSKOG KANDIDATA

Autor Aleksandar Blagić

Američka policija uhapsila je muškarca iz Nju Hempšira zbog prijetnji koje je slao republikanskom predsjedničkom kandidatu Viveku Ramasvamiju.

Izvor: Profimedia/AFP

U Sjedinjenim Američkim Državama uhapšen je muškarac Tajler Anderson (30) iz Nju Hempšira koji je slao poruke u kojima je prijetio ubistvo republikanskom predsjedničkom kandidatu Viveku Ramasvamiju, piše "Gardijan". Anderson je optužen za prijetnje da će povrijediti drugu osobu.

Kako se navodi u dokumentima o optužbi, Anderson je dobio tekstualnu poruku od kampanje republikanskog predsjedničkog kandidata u kojem ga obavještava o političkom skupu u Portsmutu. Anderson je na tu poruku uputio odgovor zbog čega je uhapšen.

"Odlično, još jedna prilika da mu raznesem mozak. Pobiću sve prisutne, a onda ću da je**m njihove leševe", stoji u njegovoj prijetećoj poruci.

O incidentu se oglasio portparol Ramasvamijeve kampanje. Ona se zahvalila službama na profesionalizmu i brzom rješavanju ove situacije.

Andersonu prijeti kazna zatvora u trajanju od pet godina. Do tri godine nadgledanog puštanja na slobodu i novčana kazna do 250.000 dolara.

(MONDO)