Svijet

Karabinjeri sprečavaju ljude da prave selfije u poplavljenim područjima u Italiji

Autor Nikolina Damjanić

Pripadnici karabinjera koji su danas uključeni u veliki broj spasilačkih operacija u poplavama pogođenom regionu Emilija-Romanja na sjeveru Italije, u više slučajeva su intervenisali i da spriječe pojedince da prave selfije u blizini rijeka koje se izlivaju.

Izvor: Michele Nucci/LaPresse/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iz policije je saopšteno da je nekoliko takvih slučajeva bilo u oblastima oko Ređo Emilije i posebno u Kastelnuovo di Soto, gdje su pojedinci stajali blizu obala rijeka radi pravljenja selfija ili snimaka za društvene mreže, prenijela je ANSA.

U poplavljenim područjima izdato je zvanično upozorenje regionalnih vlasti građanima da se klone obala rijeka i potraže skloništa.

Prema podacima vatrogasne službe, u poplavama Emilija-Romanja poginuo je dvadesetogodišnji mladić.

"Bolonja je pod vodom, a situacija je 'gora nego u maju 2023. godine'", rekla je privremena načelnica Emilije-Romanje Irena Priolo, navodeći da je ukupno 13 opština u "kritičnoj situaciji", uključujući cijelu Bolonju, Ređo Emiliju i Modenu, nakon što je u toj oblasti palo 175 milimetara kiše po metru kvadratnom za samo nekoliko sati.

Velike poplave zabilježene su u subotu i u Toskani zbog izlivanja reke Čečine, uzrokovanog pucanjem nasipa u sjevernom dijelu regije nakon što su obilne kiše pogodile to područje.

(Agencije/MONDO)

Tagovi