Svijet

Hari i Megan "dali otkaz" u kraljevskoj porodici

Autor mondo.rs

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa najavili su da se povlače sa svojih "visokih" funkcija u kraljevskoj porodici.

Princ Hari i Megan Markl su u zajednikom saopštenju obelodanili i da će živeti na relaciji Sjedinjene Države - Velika Britanija i da će raditi na tome da postanu finansijski nezavisni.

"Posle mnogo meseci razmišljanja i internih diskusija, odlučili smo da ove godine preuzmemo novu, progresivnu ulogu unutar ove institucije", naveo je popularni kraljevski par.

"Nameravamo da se povučemo sa položaja 'visokih' pripadnika kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni ali ćemo istovremeno u potpunosti podržavati kraljicu. Zahvaljujući vašim ohrabrenjima, naročito u poslednjih nekoliko godina, osetili smo se spremnim na ovaj potez", dodali su oni.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su naveli i da će "vreme raspodeliti između Ujedinjenog Kraljevstva i Severne Amerike" i da će nastaviti da "ispunjavaju svoju dužnost prema kraljici, Komonveltu i štićenicima", prenosi Dejli mejč.

Par je naveo da se na ovaj potez odlučio kako bi svog sina podigili tako da ceni kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen ali i kako bi njihova porodica imala prostora da se fokusira na novo poglavlje u svom životu a to je pokretanje nove humanitarne fondacije.

Objava je usledila posle spekulacija da mlađi sin princeze Dajane i bivša glumica planiraju da se presele u Kanadu i povuku iz javnog života.