Svijet

I dalje dramatično: U Italiji najviše zaraženih i umrlih, danas 345 žrtava

Autori mondo.rs Tanjug

U ovoj zemlji je oko 1.700 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, što je osam odsto od ukupnog broja obolelih.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Još 345 osoba umrlo je u Italiji u poslednja 24 časa od novog korona virusa, a novoobolelih je 3.526, objavile su vlasti večeras.

Broj umrlih u Italiji povećan je na 2.503 osoba, dok je zaraza do sada potvrđena kod 31.506 ljudi, navodi Asošiejted pres.

Posle Kine, odakle je korona virus potekao, Italija je zemlja s najviše zaraženih i umrlih. Broj smrtnih slučajeva u Italiji od danas predstavlja trećinu ukupnog broja umrlih u svetu od korona virusa.

Danas je drugi uzastopni dan kako se broj umrlih za 24 časa u Italiji smanjuje, ali neznatno. Juče je objavljeno da je umrlo još 349 osoba, dok je dan ranije bilo 368 smrtnih slučajeva.

italija voz koronavirus
Izvor: youtube/ Wanted in Rome

Italija, koja posle Japana ima najstarije stanovništvo na svetu, drastično je pogođena korona virusom koji mnogo teže posledice ima po starije i osobe slabijeg zdravlja.

Organizacija Lekari bez granica saopštila je da Italiji nedostaju važna medicinska sredstva kao što su zaštitne maske i rukavice. Grupa je navela da je u Italiji oko 1.700 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, što je osam odsto od ukupnog broja obolelih.

Pandemija korona virusa u Italiji ne pokazuje znake slabljenja, uprkos rigoroznim merama za sprečavanje njenog širenja. Italija je zabranila izlazak iz domova po gradovima, osim radi neophodnih stvari, kao što su kupovina hrane i lekova, odlazak na posao ili kod lekara.

Zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod više od 194.000 ljudi širom sveta, od kojih je umrlo gotovo 7.900 osoba.