Svijet

U Italiji ide na bolje, osim u jednom regionu – novi porast broja zaraženih

Autori mondo.rs Tanjug

U Italiji, konačno, opada broj umrlih i zaraženih korona virusom, ali u jednom regionu nikako da krene na bolje - čak se beleži i rast novih slučajeva!

Izvor: Tanjug/AP/Alfredo Falcone

Širom Italije broj novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19 je u padu nekoliko dana nakon popuštanja restriktivnih mera, dok je Lombardija jedini region u toj državi u kojem je zabeležen porast broja novoobolelih.

U Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije korona virusom, ukupan broj novoobolelih čini skoro 50 odsto ukupnog broja novih slučajeva u celoj zemlji.

Od ukupno 156 preminulih od posledica virusa, prema poslednjim podacima za četvrtak, više od 50 odsto zabeleženo je dva regiona - Lombardiji (65) i Pijemontu (24), navodi italijanska agencija Ansa.

Istovremeno, u osam italijanskih regiona nisu zabeleženi smrtni slučajevi usled virusa kovid-19 i to su Kalabrija, Sicilija, Pulja, Molize, Trentino, Bazilikata, Umbrija i Dolina Aoste.

Italija posle više od dva meseca blokade postepeno popušta restriktivne mere, a za dve nedelje trebalo bi da bude dozvoljeno kretanje ljudi u celoj zemlji koje je za sada ograničeno na region u kojem se nalaze, međutim odluka zavisi od epidemioloskih podataka.