Svijet

Tužilac: Mala Medlin Maken je mrtva

Autor nova.rs

Medlin Maken, britanska djevojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine sa samo tri godine, je mrtva, saopštio je njemački tužilac poslije identifikacije njemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo, prenose svjetski mediji.

Izvor: stevanovicigor/iStockphoto

Meken je nestala iz spavaće sobe 3. maja, tokom porodičnog odmora u portugalskom ljetovalištu, dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima u blizini.

Procjenjujemo da je djevojčica mrtva, rekao je državni tužilac Hans Kristijan Volters, koji dodaje da je osumnjičeni za ubistvo njemački državljanin (43).

Nijemac, čije ime nije saopšteno, živio je u tom portugalskom ljetovalištu između 1995. i 2007. godine, a bavio se obijanjem hotelskih soba, stanova i trgovinom narkoticima, saopštila je njemačka policija.

Trenutno je u zatvoru zbog drugih krivičnih djela.

Britanka i njemačka policija apelovale su na građane da pruže bilo kakvu informaciju ukoliko imaju o osobi na slici i vozilu, koja je taj muškarac koristio svojevremeno.

Njemačka policija navela je da je osumnjičeni, koji je živio u blizini portugalskog ljetovališta, osuđivan nekoliko puta na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja djece u prošlosti.

Policija je saopštila da ga u slučaju tretiraju kao osumnjičenog za ubistvo i da su otkrili metod kojim je ubijena Meken, ali tijelo nije nikada pronađeno.

"Sve što smo ikada željeli je da je pronađemo, otkrijemo istinu i odgovorne privedemo pravdi", naveli su roditelji Medlin Mekejn, Kejt i Geri, u saopštenju prije obraćanja njemačkog tužioca.

"Nikada nećemo odustati od nade da pronađemo Medlin živu, ali kakav god ishod bude, moramo da znamo da bismo našli mir", naveli su roditelji.