Svijet

"Bombardovanje Beograda je demonstracija moći, a ne parada u Moskvi"

Autor SRNA

Ruski senator Aleksej Puškov poručio je da pokušaj zapadnih medija da Paradu pobjede u Moskvi predstave kao demonstraciju ruske vojne moći predstavlja otvoreni cinizam

Izvor: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Ruski senator Aleksej Puškov poručio je da pokušaj zapadnih medija da Paradu pobjede u Moskvi predstave kao demonstraciju ruske vojne moći predstavlja otvoreni cinizam i odsustvo želje da se shvati značaj tog događaja za Rusiju, poručivši da je demonstracija vojne moći u čistom obliku bilo upućivanje američke armade daleko od američkih voda - u Irak, Srbiju, Libiju.

"To je zauzimanje Iraka, bombardovanje Beograda i Tripolija. U isto vreme naša parada je nešto sasvim drugo, ali oni koji su opsednuti samo jednom idejom – globalnom hegemonijom, to ne mogu da vide", napisao je Puškov na "Telegramu".

Prema njegovim riječima ono što zapadne medije najviše nervira kada je riječ o paradi je činjenica da se "Rusija nije potčinila nikome", prenosi "Sputnjik".

"I u trenutku kada su u Americi – razaranja, krađe, rat oko spomenika, bezčašće i haos i još 120.000 mrtvih od virusa korona, vidJeti ovako nešto u Moskvi prosto je nepodnošljivo“, zaključio je Puškov.