Svijet

Pušten osumnjičeni saučesnik napadača u Parizu

Autor SRNA

Osumnjičeni saučesnik muškarca koji je mačetom ranio dvije osobe u Parizu pušten je danas na slobodu, rekao je pravosudni izvor za Rojters.

Police officers gather in the area of a knife attack near the former offices of satirical newspaper Charlie Hebdo, Friday Sept. 25, 2020 in Paris. Paris police say they have arrested a man suspected of a knife attack that wounded at least two people near the former offices of satirical newspaper Charlie Hebdo. Police initially thought there were two attackers but now say there was only one. (AP Photo/Thibault Camus)
Izvor: Thibault Camus/AP

Izvor je dodao da je uhapšena još jedna osoba.

Policija je do sada privela sedam ljudi, uključujući napadača, u vezi sa napadom koji se dogodio juče nadaleko od nekadašnjih prostorija magazina "Šarli ebdo".

Napad se dogodio ispred zgrade u kojoj su islamistički militanti 2015. godine pucali u zaposlenike ovog satiričnog časopisa.

Policija je muškarca osumnjičenog za izvršenje napada brzo privela pored stepenica zgrade opere udaljene oko 500 metara.

Osumnjičeni je iz Pakistana i u Francusku je stigao prije tri godine kao maloljetnik bez pratnje, rekao je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin.

Drugi osumnjičeni je uhapšen nekoliko trenutaka nakon napada i tužioci su pokušavali da utvrde njegovu vezu sa napadačem. On je pušten bez podizanja optužnice, rekao je izvor.

Tagovi