Jezivi detalji

Vojnik preživio pad ukrajinskog aviona: "Sve je bilo kao u kompjuterskoj igrici" (VIDEO)

Autor mondo.rs

Jedini kadet koji je preživio pad ukrajinskog vojno-transportnog aviona kod Harkova opisao je šta se dešavalo sa avionom, navodeći da je sve bilo kao u kompjuterskoj igrici.

This undated photo provided by the Ukraine's Police on Saturday, Sept. 26, 2020 shows a group photo of cadets from the military aviation school killed in an AN-26 military plane crash. AN-26 military plane crashed in the town of Chuhuiv close to Kharkiv late Friday Sept. 25, 2020, killing 26 of the 27 people aboard. The plane, a twin-turboprop Antonov-26 belonging to the Ukrainian air force, was carrying a crew of seven and 20 cadets of a military aviation school when it crashed and burst into flames while coming in for landing at the airport in Chuhuiv, about 400 kilometers (250 miles) east of the capital Kyiv. (Ukrainian Police Press Office via AP)
Izvor: HOGP/Ukrainian Police Press Office

"On se ne sjeća svega. U jednom momentu je izgubio svijest, a kada se povratio, izvukao se iz olupina aviona i počeo da gasi plamen na jednom od svojih kolega", rekao je šef administracije u Harkovu Aleksej Kučer.

On je rekao da kadet nije iskočio iz aviona da bi se spasao, kako se prvobitno mislilo.

Preživjelog kadeta u bolnici je posjetio i predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski, koji je juče obišao i mjesto nesreće.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se u petak uveče u blizini grada Čugujev u Harkovskoj oblasti tokom trenažnog leta.

POGLEDAJTE SNIMAK PADA AVINA:

Pad aviona
Izvor: YouTube/ 24 Канал

U avionu je bilo 27 osoba - sedam članova posade i 20 kadeta. Njih 26 je poginulo.

Dvojica kadeta su uspjeli da se izvuku iz aviona, ali je jedan od njih kasnije preminuo u bolnici.

(Mondo)

Tagovi