Nagli skok

Broj zaraženih koronom povećao u BiH, ali i širom Evrope

Autor mondo.ba

Zemlje širom Evrope zabilježile su naglo povećanje broja zaraženih u posljednja 24 časa.

Izvor: AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN/TANJUG

U dva entiteta BiH su zabilježena 364 nova slučaja. Juče je bilo 1

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.423 uzorka, od kojih su 222 pozitivna na SARS-CoV-2. U RS je za 24 časa kod 142 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona. Tesitrana su 672 laboratorijska uzorka. Najviše zaraženih je u Banjaluci.

Slovenija: Rekordne brojke

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno rekordnih 356 novih zaraza koronavirusom, objavila je u srijedu slovenska vlada.

To je gotovo dvaput više u odnosu na dan ranije kada ih je potvrđeno 189.. Vlada navodi da je od provedenih 3998 testova 356 bilo pozitivnih.

Njemačka: Najgore u Berlinu

Prema podacima Instituta Robert Koch, u Njemačkoj je u posljednja 24 sata otkriveno još 2828 građana oboljelih od covida-19, što je najgori dan još od aprila, objavio je N1.

Pojedini njemački mediji i agencije nazivaju Berlin "žarištem koronavirusa".

Bugarska, Čeka, Ukrajina...

Češka, Bugarska i Ukrajina bilježe u srijedu rekordne brojeve novozaraženih koronavirusom.

Češka ima 4457 novih slučajeva u 24 sata, što je najviši broj od početka pandemije a ujedno i prvi put da je prešla četiri hiljae, objavilo je ministarstvo zdravstva, prenose agencije.

Raniji najviši broj bio je 3794. Češka u posljednjih mjesec dana bilježi snažan rast broja novooboljelih i ima najviše zaraženih na 100.000 stanovnika u posljednjih 14 dana.

Bugarska je u srijedu imala rekordnih 436 novih slučajeva koronavirusa, pokazuju podaci s nacionalne informativne platforme.

Ukupno je u Bugarskoj od početka epidemije zabilježeno 22.306 slučajeva zaraženih koronavirusom i 862 umrlih. Osam ljudi umrlo je u posljednja 24 sata.

Dnevni broj novozaraženih počeo je značajno rasti krajem avgusta.

Bugari moraju nositi maske u zatvorenim javnim prostorima i držati fizičku distancu, a vlada zasad ne namjerava uvoditi nove mjere. Ukrajina je zabilježila rekordna 4753 nova slučaja u 24 sata.

Dnevni broj zaraženih u ovoj zemlji od kraja avgusta svakodnevno je iznad četiri hiljade, zbog čega je vlada produžila vanredne mjere.

Tagovi