Crna hronika

Saradnik Stevandića i Zeljkovića: Milan Jašarević predat tužilaštvu

Autor Brankica Spasenić

Milan Jašarević, radnik Republičke uprave civilne zaštite predat je u nadležnost Republičkog tužilaštva u Banjaluci, zbog sumnje da je počinio krivičlno djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Izvor: MONDO

Jašarevića su juče uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS po naredbi Okružnog suda Banjaluka.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, biće donesena odluka da li će Jašareviću eventualno biti stavljen prijedlog za određivanje pritvora ili će biti pušten na slobodu.

On se dovodi u vezu sa bivšim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem koji je u pritvoru od septembra prošle godine kada je uhapšen zbog sumnje u brojne nezakonitosti prilikom nabavke medicinske opreme u Srpskoj tokom pandemije virusa korona, te nanošenja štete budžetu RS.

Jašarević je inače kadar Ujedinjene Srpske, a iz Civilne zaštite RS je “stavljen na raspolaganje” Timu zа prаćеnjе prоvоđеnjа mјеrа Štаbа zа vаnrеdnе situаciје RS, na čijem je čelu njegov stranački šef Nenad Stevandić.