Crna hronika

U Srbiji uhapšen Marko Momić, osumnjičen za brutalno ubistvo prošle godine u Prijedoru

Autor Brankica Spasenić

Marko Momić (41) iz Prijedora osumnjičen za ubistvo Mihajla Stupara zvanog Šmit u martu prošle godine, uhapšen je u Srbiji. Ova informacija potvrđena je za Mondo od izvora u MUP-u RS, a istaknuto je i da će odmah biti pokrenut postupak njegovog izručenja.

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Za Momićem je bila raspisana Interpol potjernica, a iako predmet ubistva Šmita još nije kompletiran, sumnja se da bi on mogao biti direktni izvršilac, dok se u vezu sa ovim slučajem dovodi i Dalibor Railić zvani Dugi koji se već nalazi u pritvoru i to zbog ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, kao i krivična djela organizovanog kriminala i krijumčarenja droga.

Nezvanično saznajemo da je hapšenje Momića bila i jedna od tema današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i ministra policije Srbije Aleksandra Vulina u Beogradu.

Šmit je ubijen 11. marta prošle godine u naselju Raškovac, u blizini rijeke Sane u Prijedoru. Sumnja se da je brutalno pretučen palicom, a potom pregažen automobilom.

Lukač: Osumnjičen za ubistvo koje je naručio Railić

Lukač je potvrdio da je Momić uhapšen 8. maja, po potjernici MUP-a Republike Srpske, i da je osumnjičen za ubistvo koje je izvršeno prije godinu dana u Prijedoru, a koje je naručio Dalibor Railić, osumnjičeni nalogodavac i ubistva načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića.

"Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva načelnika Bašića, to jest, da je narudžba za to ubistvo bila od istog čovjeka - Railića kojeg smo već uhapsili i nalazi se u zatvoru. Tako da ćemo riješiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog perioda", rekao je Lukač poslije sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Lukač je rekao novinarima u Beogradu da je osumnjičeni uhapšen 8. maja, te da će biti izručen Republici Srpskoj.

On je istakao da policija Srpske ima dovoljno materijalnih dokaza koji uhapšenog povezuju sa izvršenjem ubistva.