Crna hronika

Intervenisala policija: Aktivisti napadnuti u Banjaluci, ima povrijeđenih (FOTO/VIDEO)

Autor Dušan Volaš

U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Krfskoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije "Bh. povorka ponosa".

Izvor: MONDO

"Tu se održavao interni sastanak ljudi, oni su nekako saznali i opkolili prostorije", rekla je Ivana Korajlić iz TI BiH.

Policija je brzo stigla na lice mjesta i intervenisala.

Portal "Buka" je objavio da su navijači ili nepoznata grupa huligana napala aktiviste u prostorijama Transparsni internešnala BiH.

"Pod velikom policijskom pratnjom svi se prebacuju u PU Banjaluka", piše ovaj portal navodeći da je u ovom incidentu troje ljudi povrijeđeno i da su prebačeni u Službu hitne pomoći.

Novinarka Vanja Stokić, koja je bila prisutna i koja je lakše povrijeđena, napisala je na Facebook profilu kako se policija u trenutku napada sklonila dopustivši nasilje, a iz PU Banjaluka rekli su da te navode ne mogu komentarisati, piše Buka.

Podsjećanja radi, policija je jutros zabranila ranije najavljeni skup “BH Povorke ponosa” koja je planirala projekciju filma “Pride” diskusiju o pravima i slobodama i žurku u prostoru DKC Incel. Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost.

(Mondo)