Crna hronika

Kotor Varoš: Policija pokreće prekršajni postupak protiv organizatora tzv. "Marša mira" sa ratnim obilježjima ABiH

Autor Željko Svitlica

Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš identifikovali su lica koja su tokom održavanja javnog skupa u Večićima "vikom, isticanjem zastava, simbola, uniformi i drugih sadržaja" prekršila odredbe Zakona o javnom redu i miru RS i Zakona o javno

Izvor: Glas Kotor Varoša

Licima A.V. i M.H, oba iz Kotor Varoša, uručeni su prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Protiv organizatora ovog javnog skupa, održanog u petak, 3. novembra, odnosno R.K, M.A. i M.T, svi iz Kotor Varoša, slijedi pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

U toku je rad na identifikovanju i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa počinjenim prekršajima, a o svemu je obaviješten dežurni sudija Odjeljenja za prekršaje Osnovnog suda Kotor Varoš.

Podsjećamo, u subotu, 3. novembra, u mjestu Večići, opština Kotor Varoš, bošnjačka udruženja proistekla iz proteklog rata organizovala su takozvani "marš mira" u kojem su učesnici prodefilovali u maskirnim uniformama uz ratna obilježja.

Okuljeni na skupu marširali su u maskirnim uniformama, zelenim beretkama i obilježjima tzv. Armije BiH, što je izazvalo uznemirenost građana.

(RTRS)