• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko ratnog staža ima Komšić, a koliko Salkić?

Autor mondo.ba

U Federaciji je objavljen borački registar u kojem se nalaze podaci o tome ko je koliko vremena proveo u tzv. "Armiji BiH" i "Hrvatskom vijeću odbrane." Među njima su i poznati političari.

 Borački registar Armija BiH HVO Komšić Salkić Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prema podacima koje je sastavilo Federalno ministarstvo za pitanja boraca, potpredsjednik Replike Srpske Ramiz Salkić proveo 1.159 dana u tzv. Armiji BiH (ABiH)

U istoj uniformi 1.475 dana bio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, a njegov kolega iz Predsjedništva BiH, iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović u toj vojnoj formaciji proveo je 647 dana.

Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Marini Pendeš provela je za vrijeme rata 1.470 dana u HVO-u, dok je predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić proveo je 1.428 dana u ABiH. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara proveo 1.470 dana u HVO-u.

Borjana Krišto zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bila je 120 dana u HVO-u, a njen stranački šef i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović proveo je u HVO-u 1.410 dana.

Predsjednik SDP-a BiH i predstavnik u Predstavničkom domu PSBiH Nermin Nikšić ima evidentirano 738 dana u ABiH, a predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarjaevo Elmedin Konaković 1.475 dana, takođe u toj bošnjačkoj armiji za vrijeme građanskog rata.

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Šemsudin Mehmedović proveo je 613 dana u ABiH, a bivši zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Sadik Ahmetović 1.466 dana.

Federalni mediji navode da u jedinstvenom boračkom registru nema podataka koji se odnose na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE