• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović poslije poraza na debiju: Igrači Borca kasno shvatili da mogu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Imamo aktivan rezultat iako je Gorenje i dalje favorit", kaže trener Borca Veselin Vujović poslije evropskog poraza od Gorenja.

 EHF Evropski kup Gorenje Borac izjava Veselin Vujović - Igrači kasno shvatili da mogu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaši Borca nisu uspjeli da pobjedom ili bar remijem protiv Gorenja uljepšaju zvanični debi Veselina Vujovića na klupi crveno-plavih.

Banjalučani su sa 32:28 poraženi u Velenju u prvom meču osmine finala EHF Evropskog kupa, u kojem nisu imali rješenja za napade Gorenja po krilnim pozicijama.

Možda će vas zanimati

Sokolić je postigao devet, Pajt na suprotnom krilu šest, a treba dodati i 10 golova srednjeg beka Kavčića, pa je jasno šta je bio najveći problem za Vujovićevu ekipu.

"Mi smo znali da je naša slaba tačka, kad je ovaj golmanski par u pitanju, taj šut sa krilne pozicije i onda smo pokušavali da igramo plitku odbranu, ali oni su strahovito dobro napadali. Centralni blok odbrane nam čine teški, stameni igrači, koji bi vjerovatno protiv neke gabaritnih igrača iznijeli te duele, ali Kavčić i Tajnik su izuzetno brzi, eksplozivni igrači i dva krila su strahovito kažnjavali svaku našu grešku“, rekao je Vujović poslije meče i osvrnuo se na učinak Slađana Subotića koji je u odsustvu bjeloruskog golmana Artsjoma Podasinova, koji je vraćen sa granice morao da iznese meč praktično sam.

"Malo je falilo tih golmanskih odbrana, vidjeli ste kada je golman uhvatio dvije lopte na samom kraju mi smo odmah ušli u igru i šteta ovog sedmerca".

Ipak, Vujović se ne predaje pred revanš za šest dana u Banjaluci.

"Imamo aktivan rezultat. Dali smo dosta golova, tako da bi neka pobjeda sve dok oni ne zabiju 28 golova bila dobra, ali da ne kalkulišemo. Mislim da su igrači Borca kasno shvatili da igraju Evropu, da mogu i kad su se opustili tad je i napad išao dosta tečno, dosta dobro. Imamo aktivan rezultat iako je Gorenje i dalje favorit“, istakao je Vujović.

Prednost slovenačke ekipe je što je za razliku od Borca u punom takmičarskom ritmu, dok je ovo Borcu prva zvanična utakmica u ovoj godini.

"Ne volim kad sam u pravu u onom negativnom smislu. Rekao sam da nam ova utakmica dolazi malo rano i da nam nedostaje tih takmičarskih utakmica. Oni su igrali tri utakmice domaćeg prvenstva, vidi se da su našpanovani, mi smo se slagali. Još uvijek ne znam koji igrači su kompatiblni između sebe, šta mogu da naprave. Krećemo od nule, ali oni su favoriti. Možda su oni zaslužili i veću pobjedu, ali naš golman je na kraju uhvatio to što smo možda očekivali i ranije. Mada ni njihovi golmani nisu nešto specijalno odbranili. Bilo je tu i nekih nesuglasica oko stola (zapisničkog), mislim da je i to malo obilježilo utakmicu da smo igrali dva puta sa četiri igrača, da je to veliki problem", zaključio je Vujović.

Sve o Gorenje - Borac

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Imamo ih u Boriku... Nisu oni ništa posebno... A cijelo veče nešto su ciganili kod delegata... Pakaš ponašanje janeza.... Aj Borac...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC