Crna hronika

Pogledajte razmjere požara na Zelengori: Iz NP Sutjeska pozivaju dobrovoljce da pomognu (FOTO, VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Iz Nacionalnog parka Sutjeska uputili apel svima koji su u mogućnosti da pomognu u gašenju požara na Zelengori.

Izvor: Facebook/NP Sutjeska/screenshot

"Danas oko 19 časova, na planini Ozren na Zelengori, snimljen je video koji prikazuje opseg požara iz visine. Na snimku se jasno vidi dim koji se širi područjem, prouzrokovan požarom. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu u suzbijanju požara i zaštiti našeg prirodnog blaga", objavljeno je na Fejsbuk stranici NP Sutjeska.

Ranije danas direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić je izjavio da mu je ovo bio najteži dan u letačkoj karijeri.

"Nakon šest sati provedenih u helikopterima sletjeli smo u Trebinje, te je dogovor da nastavimo gašenje vatre sutra ujutru u 6.00 časova, kada polijećemo direktno na Tjentište, da u prijepodnevnim časovima ugasimo novi požar koji se pojavio u kanjonu Sutjeske, a koji, nažalost danas nismo uspjeli da ugasimo zbog jakog vjetra koji je počeo da duva", rekao je Kusturić.

On je dodao da je donio odluku da se let iznad kanjona prekine, jer su bili dovedeni u pitanje životi pilota.

"Ova dva i po časa leta iznad kanjona Sutjeske sa ovako jakim vjetrom je najteži letački dan u cijeloj mojoj letačkoj karijeri, a to su mi potvrdili i moje kolege iz jedinice", istakao je Kusturić.

(MONDO)