Crna hronika

Podignuta optužnica u predmetu “Eskadron”: Šest osoba optuženo za šverc droge u Banjaluci i Kozarskoj Dubici

Autor Brankica Spasenić

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv šest osoba koji su uhapšeni ove godine u akciji banjalučke policije “Eskadron” zbog šverca droge u Banjaluci i Kozarskoj Dubici.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Optuženi su Borislav Đukanović (41), Siniša Kuruzović (31), Goran Banjac (45), Miladin Lugić (36), Stefan Svjetlanović (28) i Zoran Brkić (29) svi iz Banjaluke zbog sumnje da su zajedno sa N.J. počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a Banjac i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

U optužnici je navedeno da su u periodu od početka 2023. godine do 28. maja 2024. godine na području grada Banjaluka i opštine Kozarska Dubica, neovlašteno radi dalje prodaje, nabavljali, kupovali, držali, prenosili i prodavali supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge, uglavnom marihuanu i kokain.

Kuruzović i Banjac su uhapšeni prije desetak dana, dok je akcija ”Еskadron” započela krajem maja ove godine, kada je za 16 osoba određen pritvor. U akciji je tada zaplijenjeno oko 900 grama kokaina i 1,1 kilogram marihuane.

(Mondo)