Crna hronika

Profesor optužen za primanje mita dobio otkaz na "Apeironu"

Autor MONDO/Brankica Spasenić

Profesor Veljko Đukić, protiv kojeg je Republičko javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog krivičnog djela primanje mita, dobio je otkaz na Univerzitetu "Apeiron" gdje je bio zaposlen.

Izvor: Apeiron/Promo

Kao što je Mondo ranije objavio, Đukić je optužen da je u aprilu 2016. godine primao poklone i novac od studenata kako bi im dao prolaznu ocjenu na ispitu.

"Panevropski univerzitet „Apeiron“ je odmah nakon što su studenti prijavili neetično ponašanje profesora Veljka Đukića suspendovao navedenog profesora i pokrenuo disciplinski postupak. Na osnovu rezultata disciplinskog postupka profesoru je izrečena mjera prestanka radnog odnosa. U disciplinskom postupku su se utvrdile nepravilnosti u njegovom radu i povrede akademske etike, te je zbog težine djela podnesena i krivična prijava nadležnim organima Republike Srpske", istakli su u "Apeironu".

Optužnicu protiv Đukića podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Optužnicaga tereti da je obavljajući poslove profesora na Panevropskom univerzitetu za multidisciplinarne i virtuelne studije "Apeiron" Banjaluka, više puta zahtijevao i primio poklon i druge koristi za sebe, a kako bi u okviru poslova univerzitetskog nastavnika dao prolaznu ocenu na ispitima na kojima je predmetni profesor, bez prethodne provjere znanja studenata.

Tagovi