Društvo

Mladi se organizovali i očistili banjalučki Trg Krajine (FOTO, VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

U Banjaluci se danas pričalo uglavnom o smeću, koje se ne odvozi, jer budžet Grada nije usvojen. Dok neki samo pričaju, drugi su odlučili da urade nešto po tom pitanju...

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Nekoliko Trgu Krajine večeras oko devet časova naišli smo na nekoliko mladih ljudi koji su trpali smeće iz kanti u vreće.

Revoltirani smećem koje danas prekriva skoro sve javne površine u gradu, "zavrnuli su rukave" i prihvatili se posla.

"Nismo mogli da vjerujemo kako izgleda centar grada. Bez obzira na razloge, to je nešto što nikako nismo mogli da ravnodušno gledamo, pa smo nekoliko prijatelja i ja uzeli rukavice, kese za smeće i bacili se na posao", rekla nam je jedna djevojka koju smo sreli.

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Nisu, kaže, članovi nikakvog aktivističkog pokreta, stranke ili udruženja, nego stanovnici grada koji ne mogu da gledaju otpad po njegovim ulicama, a da ništa ne urade.

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Vidjevši šta rade, pridružilo im se još nekoliko ljudi, da pomognu da se pokupe flaše, papirne šolje od kafe, konzerve i drugog otpad.

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Iz Čistoće je za naš portal potvrđeno danas da se odvozi samo smeće iz domaćinstava, a javne površine ostaće neočišćene dok se gradske vlasti ne dogovore oko budžeta. Ili dok oni na kojima "svijet ostaje" ne odluče drugačije.

Pogledajte kako je danas izgledao park Mladen Stojanović...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.