Institut za javno zdravstvo

Zeljković iz pritvora otišao na godišnji, a uskoro se vraća na direktorsko mjesto

Autor Željko Svitlica

Branislav Zeljković, smijenjeni direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, osumnjičen za zloupotrebe tokom nabavki medicinske opreme, koji je nedavno pušten iz pritvora, uskoro se vraća na radno mjesto direktora instituta.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Vlada RS je 23. septembra donijela rješenje o udaljavanju Branislava Zeljkovića sa mjesta direktora Instituta za javno zdravstvo, zbog određivanja mjera pritvora.

Iz Vlade su tada rekli da će ovo rješenje biće na snazi dok traje pritvor. Pritvor Zeljkoviću je završen 17. februara ove godine i on je pušten na slobodu, a tada je formalno, kako saznajemo, aktivirao godišnji odmor.

S obzirom da protiv njega nije podiguta optužnica, a sa istekom pritvora uslov za udaljavanje sa mjesta direktora više ne postoji, ispunjeni su svi uslovi da se Zeljković vrati na staro radno mjesto i to bi moglo biti formalizovano do kraja ove nedjelje, potvrđeno nam je iz izvora.

Branislav Zeljković, Slavko Bojić - direktor firme ''Procontrol'', Dragan Dubravac - direktor firme "Promeding" i Saša Marković, direktor agencije "Travel for fun" uhapšeni su u septembru prošle godine.

Republičko javno tužilaštvo ih sumnjiči da su, koristeći vanrednu situaciju proglašenu za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiloške situacije izvazvane korona virusom, zajedno i po prethodnom dogovoru, prilikom provođenja postupaka javnih nabavki medicinske opreme oštetili budžet Republike Srpske za oko 790.000 KM.