Prva asocijacija kada neko spomene zimnicu su staklene teglice raznih boja, porodična tradicija, bakina kuhinja i svi oni mirisi koje nosi sa sobom priprema zimnice.
Napraviti domaći sok, džem ili sir nije teško. Međutim, tajne za dobar kvalitet postoje. Učenici Poljoprivrednih škola iz Banjaluke i Prijedora uz pomoć profesora uspješno ih savladavaju.
Sokovi, sirevi, pekarski proizvodi, zimnica, samo su dio proizvoda koje u okviru praktične nastave proizvode učenici banjalučke Poljoprivredne škole i prijedorske srednje Poljoprivredno-prehrambene škole.
Kvalitetan proizvod uvijek nađe kupca, pa sve što učenici proizvodu u okviru praktične nastave - brzo se proda. Zarada se ulaže u kupovinu repromaterijala, za naredne projekte. Uslovi za rad učenika veoma su dobri, a kabineti za praktičnu nastavu opremljeni su uz pomoć donacija i iz vlastitih sredstava škole.
Radno vrijeme magacina u banjalučkoj Poljoprivrednoj školi je od 8-15 časova, pa ukoliko želite domaći i kvalitetan proizvod po povoljnim cijenama, posjetite ih.
(Mondo)