• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pekmez od šljiva s čokoladom

Autor Dragana Božić

Idealan za palačinke, pite, kolače....

 shutterstock_155624891.jpg Izvor: Shutterstock

Sastojci: 

3 kg šljiva
550 g šećera
100 g čokolade (70% kakaa)
5-6 velikih žlica ruma

Priprema:

Šljive oprati i očistiti od koštica. Posuti ih šećerom, te staviti kuhati. Možete skidati pjenicu koja se stvara prilikom kuhanja, ali nije nužno.

Kad su šljive fino omekšale (nakon nekakvih 20ak minuta), štapnim mikserom ih usitniti, pa pustiti da kuhaju još par minuta.

Zatim dodati čokoladu i rum, te stalno miješati dok se čokolada ne otopi.

Kuhati još 10ak minuta i pekmez je gotovo!

Sipati pekmez u teglice ugrijane u pećnici na 100°C, okrenuti ih na čep i pustiti 5 min da se stvori vakuum.

Vratiti u normalan položaj i ohladiti.

(Coolinarika)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop